Rýchly prístup

Kľúč k jednoduchšiemu životu

Kto by netúžil mať pod palcom ovládanie tienenia, osvetlenia, garážových brán ... a zároveň ušetriť náklady, čas a zvýšiť bezpečnosť svojho domova? Ako si správne vybrať z nepreberného množstva systémov a produktov? Na to odpovedal v rozhovore pán Igor Šumanský, obchodný riaditeľ spoločnosti Somfy.

Čo si mám predstaviť pod pojmom automatizácie domácnosti?

V prvom rade trend dnešnej doby, zjednodušenie života v byte či dome. Predstavte si, že sa vaša domácnosť správa tak inteligentne, že vo chvíli, keď vám zazvoní budík, sa automaticky vytiahnu rolety alebo žalúzie a rozsvieti sa svetlo. To všetko podľa vopred vytvoreného scenára, ktorý kopíruje váš životný štýl. O všetko sa postará riadiaca jednotka TaHoma, ktorá tieto v minulosti manuálnej činnosti robí automaticky. Niektoré záležitosti samozrejme možno ovládať aj cez ovládače, čipové karty, náramky ..., pretože Somfy portfólio nezahŕňa iba TaHomu, ale rad ďalších produktov.

Je pravda, že s automatizáciou domácnosti možné výrazne ušetriť?

Áno. Predstavte si, že vonku je teplo, svieti slniečko a TaHoma za pomoci čidiel zatiahne rolety, žalúzie či iný typ tienenia alebo naopak, vonku je zima a vo chvíli keď zasvieti slniečko, riadiaca jednotka rolety alebo žalúzie vytiahne, aby slniečko mohlo ohriať domácnosť. Vy teda nemusíte toľko kúriť, v lete zasa chladiť, čím šetríte energie.

Zvládne obsluhu aj technický antitalent, dieťa alebo babička? Ponúkate aj nejakú vychytávku ponúkajúca rodičom prehľad o deťoch?

Všetky naše produkty v sekcii automatizácie sú Plug & Play, čo znamená, že sú postavené tak, aby ich koncový zákazník dokázal nainštalovať sám. Využiť môže tiež linku nášho zákazníckeho servisu a spojiť sa priamo s technikom, prípadne kontaktovať jedného z našich certifikovaných Somfy Expert partnerov. Samotné ovládanie je intuitívne a bez väčších problémov ho zvládne každý.

Čo sa týka druhej otázky, v ponuke máme elektronický zámok, ktorý možno odomknúť na diaľku cez mobilnú aplikáciu alebo cez klávesnicu zadaním vami zvoleného kódu, čipovou kartou alebo pre deti náramkom. Všetko je prepojené s TaHomou a vám ako užívateľovi môžu chodiť notifikácie oznamujúce, že sa práve otvorili dvere, spustil alarm apod., Teda máte prehľad o tom, kedy vaše dieťa prišlo domov a čo sa v dome deje. Veľkou výhodou je tiež to, že deti nemusia mať fyzicky kľúč, ale dostanú náramok alebo čip, ktoré možno v prípade straty jednoducho vymazať a nahradiť.

Ak sa rozhodnem pre automatizovanú domácnosť a rada by som si produkty nielen zakúpila, ale ideálne aj vyskúšala, kam sa môžu obrátiť?

Môžete navštíviť nielen naše Experience Centrum v Prahe, ale aj showroomy našich Somfy Expertov, ktorých máme viac ako šesťdesiat po celej Českej a Slovenskej republike. Stačí si na našom webe nájsť partnerskú sieť Somfy Expertov a vyhľadať toho najbližšieho k vášmu bydlisku. Pri vyhľadávaní môžete rovno vyfiltrovať, čo práve riešite, či tienenie, automatizáciu a pod. A nájsť tak presne toho, koho hľadáte.

U Somfy Expertov sa mi teda dostane rovnaké starostlivosti, ako keby som navštívila priamo vaše Experience Centre v Prahe?

Áno, Somfy Experti sú certifikovaní partneri, ktorí vám podajú rovnaké informácie, poradia, vysvetlia a postarajú sa o vás rovnako ako u nás v Somfy. Preškolený odborníci vám pomôžu vybrať najvhodnejší typ riešenia pre váš byt či dom, predstavia všetky naše produkty, medzi ktoré patria napríklad aj kamery, videotelefóny, moduly na ovládanie svetiel, termostaty, elektronické zámky a ďalšie. Somfy Experti sú najlepšie firmy v odbore tieniacej techniky, vjazdových a garážových brán. V prípade potreby poskytnú aj následný servis.

Zistite viac
Kategórie
Tagy
Disqus is inactive