Rýchly prístup

Zabezpečenie vášho domova na dosah ruky

Existuje veľa riešení, ktoré pomáhajú chrániť náš majetok, ale to, čo naozaj dáva pocit bezpečia je jednoduché ovládanie, kontrola a dohľad odkiaľkoľvek. Systém Somfy Protect je tak ľahko ovládateľný, že to zvládne aj vaše dieťa či prababička. Už pri pokuse o násilné otvorenie dverí či okien systém detekuje napadnutie, spustí alarm a pošle vám i ďalším vybraným používateľom notifikáciu cez aplikáciu v telefóne. Máte tak možnosť reagovať ešte skôr, než zlodej vstúpi do vášho domu.

Určite vás pri dovolenkovom váľaní na pláži alebo pri túre v horách, aspoň raz napadla myšlienka: "Je doma všetko v poriadku?" So Somfy Protect máte všetko pod kontrolou odkiaľkoľvek prostredníctvom smartfónu. Jednoducho si otvoríte aplikáciu a skontrolujete čo treba.

Jednoduchá inštalácia behom pár minút

Celý systém je navrhnutý tak, aby sa dal nainštalovať v priebehu niekoľkých minút, bez nutnosti zasahovať do stien alebo zložitého vedenia káblov. Aplikácia Somfy Protect vás krok za krokom prevedie inštaláciou centrálnej jednotky Somfy One+, ako aj všetkých ostatných kamier (vnútorných a vonkajších), dverových a okenných nárazových senzorov, snímačov pohybu alebo detektorov dymu. Všetko v slovenčine a s tipmi na správne umiestnenie snímačov a kamier. Všetky snímače sú napájané vymeniteľnými batériami (životnosť približne 2 roky), kamery sú napájané prostredníctvom kábla USB.

Bez starostí

Každý rodič určite pozná každodenný kolobeh povinností a úloh. Somfy vám pomôže zvládnuť tieto úlohy a zostať v pokoji. Keď odchádzate z domu, systém vám pripomenie, aby ste ho aktivovali pomocou upozornenia na smartfóne alebo hodinkách. Po príchode domov sa potom systém sám deaktivuje, kamery sa zakryjú a vybraní používatelia dostanú upozornenie, kto práve vstúpil. Budete napríklad informovaní, keď sa vaše deti vrátia domov zo školy, aj keď ste ešte v práci. Okrem toho má systém kalendár, takže si môžete nastaviť, kedy sa má aktivovať plné stráženie alebo nočný režim. Nemusíte teda vôbec na nič myslieť.

Fotografia ako dôkaz

Vďaka zabudovanej kamere dokáže Somfy One+ snímať fotografie a videá v kvalite FullHD. Fotografie a videá z kamery Somfy One+ a vonkajších a vnútorných kamier sa v prípade narušenia domácnosti automaticky snímajú zo všetkých kamier súčasne. Fotografia sa okamžite odošle používateľovi a video je k dispozícii v aplikácii alebo na cloude podľa vášho výberu. Vďaka pokročilej funkcii nočného videnia sú fotografie dostatočne kvalitné aj pri slabom osvetlení alebo v tme. Fotografiu môžete tiež kedykoľvek zhotoviť a vyriešiť tak záhadu, kto opäť rozhrýzol gauč.

A to nie je všetko

Vďaka našej riadiacej jednotke TaHoma switch môžete celý systém Somfy Protect prepojiť s ostatnými prvkami domácnosti. Jediným kliknutím potom môžete aktivovať alarm, zatiahnuť rolety, zhasnúť svetlá a zamknúť dvere. Pri pokuse o vlámanie do bytu alebo domu potom zlodeja okrem sirény môže prekvapiť aj zapnutie všetkých svetiel v domácnosti či zaťahujúce sa rolety.

Máte záujem o naše bezpečnostné produkty? Viac informácií o našich produktoch nájdete v časti Alarmy a kamery. Ak chcete vidieť produkty osobne a dozvedieť sa viac o možnostiach zabezpečenia a automatizácie pre váš domov, vyhľadajte si Somfy Experta vo vašom okolí.

Ako si vybrat bezpečnostnú kameru pre vašu domácnosť?

Vytvorili sme jednoduchého sprievodcu výberom kamery, ktorý vás prevedie jednotlivými krokmi výberu správneho zabezpečenia pre váš domov. Zistite viac o tom, ako si vybrať bezpečnostnú kameru

 

Petr Moravec, manažér oddelenia koncových používateľov, sa podelil o svoje skúsenosti a postrehy s bezpečnostnými produktmi

"Od našich zákazníkov dostávame veľa spätnej väzby na bezpečnostné produkty. Okrem ľahko použiteľnej mobilnej aplikácie si zákazníci pochvaľujú mechanický kryt objektívu na vnútorných kamerách. Keď je kamera vypnutá, krytka sa sklopí a vy nemáte pocit, že vás niekto sleduje. To oceňujú najmä ženy, ktoré sa cítia bezpečnejšie a nie je narušené ich súkromie," hovorí Petr Moravec a dodáva: "Pri vonkajšej kamere zákazníci oceňujú nočné videnie a možnosť komunikácie prostredníctvom kamery, čo je skvelé napríklad pri komunikácii s kuriérskymi službami. V reálnom čase môžete sledovať, ako vám kuriér položí balík pred dvere, a môžete mu v reálnom čase poďakovať. Jeden z našich zákazníkov sa nám dokonca zveril, že v noci sleduje kameru, aby videl, kto mu zazvoní pri dverách."

Aký bol prvý dojem? "Rozhodne na mňa zapôsobil jednoduchý a elegantný dizajn kamier, zámku dverí a ďalších bezpečnostných prvkov. Biely dizajn sa hodí do každého interiéru. Neskôr prišla na rad aj vonkajšia kamera a zámok dverí v antracitovej matnej farbe, ktorá osloví priaznivcov tohto odtieňa," hovorí Petr Moravec, manažér pre koncových zákazníkov.

"Veľkú výhodu vidím aj v jednoduchej inštalácii. Používateľ si stiahne mobilnú aplikáciu, zaregistruje sa, postupuje krok za krokom a v priebehu niekoľkých minút môže začať pracovať. Ak sa o niekoľko mesiacov rozhodne, že potrebuje ďalší snímač alebo kameru, jednoducho ich pripojí do aplikácie," vysvetľuje Petr Moravec. "Potom si už len zvolí, či chce domácnosť ručne zakódovať každý večer, alebo si nastaví hodinu, kedy má byť zabezpečená celá domácnosť. Používatelia často využívajú aj možnosť čiastočného zakódovania. To znamená, že sú zabezpečené všetky miestnosti a exteriér okrem napríklad chodby, takže žiadny člen rodiny nespustí alarm, keď ide v noci na toaletu."

"Pre nadšencov domácej automatizácie existuje veľa možností, ako zabezpečiť svoj domov a tiež zvýšiť komfort bývania formou automatizovaných scenárov. Používateľ môže v rámci svojej inštalácie kombinovať rôzne produkty. Môže napríklad nastaviť, aby sa záznam z kamery zapol, ak snímač pohybu zaznamená pohyb alebo snímač dymu zaznamená dym. V rovnakom okamihu sa môžu zapnúť aj pripojené svetlá a navyše sa v prípade zistenia dymu vytiahne vonkajšie tienenie. Tento pokročilý scenár umožňuje centrálna jednotka TaHoma, ktorú možno pripojiť k bezpečnostným prvkom," hovorí Petr Moravec, manažér oddelenia koncových užívateľov. "Ďalším príkladom pokročilého scenára môže byť automatická aktivácia sirény, zatvorenie roliet a zapnutie vonkajšieho osvetlenia v prípade, že vonkajšia kamera zaznamená pohyb alebo niektorý zo snímačov na oknách či dverách zistí pokus o vlámanie."

Zistite viac
Kategórie
Tagy
Disqus is inactive