Rýchly prístup

Výhody domáceho protipožiarneho systému

Dnes môžu byť naše domácnosti vybavené mnohými zariadeniami, ktoré zabezpečujú našu bezpečnosť a pokoj. Patria medzi ne aj domáce požiarne hlásiče.

Na čo slúži požiarny hlásič?

V súčasnosti je v obytných priestoroch povinný aspoň jeden hlásič na 150 m2 na každom poschodí, ale napriek tomu vzniká v Slovenskej republike ročne viac ako 1 000 požiarov v domácnostiach! Každý rok spôsobia približne 10 úmrtí a 40 zranení. Čo je teda príčinou týchto požiarov? Zvyčajne ide o chybnú elektrickú inštaláciu alebo inštaláciu, ktorá nespĺňa platné normy.

Aby ste zaistili bezpečnosť svojho domova a zabránili vzniku požiaru, mali by ste skontrolovať svoje elektrické rozvody a uistiť sa, že máte spoľahlivý protipožiarny systém. Pri požiari nie je pre človeka najnebezpečnejší oheň, ale dym a toxické splodiny! Inštalácia účinného a spoľahlivého detektora dymu zabráni stratám na majetku a životoch.

Bezpečnosť je dôležitá vo dne aj v noci a detektor dymu vás v prípade požiaru okamžite upozorní. Náš detektor dymu Somfy one+ vás v prípade problému okamžite upozorní prostredníctvom zabudovanej sirény s hlasitosťou 85 dB a mobilnej aplikácie Somfy Protect. Detektor dymu je napájaný dvoma batériami AA, ktorých stav môžete sledovať v aplikácii. Keď sú batérie vybité, opakovane vás na to upozorní. Nemusíte sa teda obávať, že sa batérie vybijú bez vášho vedomia.

Bola by však škoda používať tento detektor dymu len samostatne. Kombináciou s bezpečnostnými prvkami z radu Somfy Protect získate ešte väčšiu ochranu svojho domova. Detektor dymu prepojte s bezpečnostným systémom Somfy Home Alarm alebo kamerou so sirénou Somfy One+. Ak detektor dymu zistí problém, spustí sirénu a prepojený alarm okamžite odošle oznámenie na vybrané mobilné telefóny. Pomocou prepojenej kamery môžete ľahko skontrolovať, či sa jedná o prebiehajúci požiar alebo len o pripečený koláč.

Ak máte väčší dom alebo napríklad dvojrodinový dom, môžete nainštalovať viacero detektorov dymu a vzájomne ich prepojiť. Ak jeden z nich zistí dym, dá signál druhému a spustí sirénu pre oba vrátane ďalších bezpečnostných prvkov (vonkajšia alebo vnútorná siréna alebo Somfy One). Všetko môžete jednoducho nastaviť v mobilnej aplikácii Somfy Protect, kde nájdete aj pokyny na inštaláciu.

Vaša domácnosť v dokonalom bezpečí!

Chcete si kúpiť detektor dymu, ktorý nahradí ten, ktorý ste mali predtým, alebo chcete svoj domov vybaviť novým? Ponúkame celý rad produktov Somfy Protect, ktoré vášmu domovu poskytnú optimálnu ochranu nielen pred požiarom. Objavte naše bezpečnostné systémy a vybavte svoj domov účinným a bezpečným systémom.

  • Detektor dymu Somfy One - v prípade detekcie dymu spustí sirénu a upozorní vás v mobilnej aplikácii.
  • Somfy Home Alarm - bezpečnostná súprava bez kamier pre váš domov. Zabezpečte svoju domácnosť pomocou sirén, senzorov pohybu a senzorov okien/dverí.
  • Somfy One - kamera a alarm v jednom so zabudovanou sirénou a záložnou batériou.
  • Vonkajšia kamera - sledujte, čo sa deje pred domom alebo na terase, odkiaľkoľvek.
  • Vnútorná kamera - kedykoľvek a odkiaľkoľvek zistíte, či je vo vašom dome všetko v poriadku.
  • Senzor okien a dverí IntelliTag - senzor s patentovanou technológiou detekcie nárazov môžete umiestniť na rám okna alebo dverí. V prípade pokusu o vlámanie vyšle signál kamerám alebo sirénam a spustí alarm.
  • Senzor pohybu - ak zistí pohyb v interiéri, spustí sirénu alebo Somfy One a upozorní vás v mobilnej aplikácii

Ako si vybrať bezpečnostný systém pre váš domov?

Prispôsobte si bezpečnostný systém podľa svojich potrieb a veľkosti domu alebo bytu. Jednoducho zabezpečte každú miestnosť vo svojom dome pomocou kombinácie kamier a bezpečnostných prvkov alebo výlučne bezkamerového poplašného systému. Ak neviete, ako začať, môžete si vybrať napríklad len základný prvok a postupne bezpečnostný systém rozširovať podľa potreby. Náš sprievodca Ako si vybrať domáci bezpečnostný systém vám pomôže vybrať ten správny bezpečnostný systém.  

Zistite viac
Kategórie
Tagy
Disqus is inactive