Rýchly prístup

Simulácia vašej prítomnosti v dome vás počas dovolenky ochráni

Užite si dovolenku bez obáv o to, čo sa deje vo vašej domácnosti. Ako na to? Kevina nemusíte nechávať doma samého, aby odohnal prípadných zlodejov. Kým si budete užívať dovolenku a slnečné lúče, váš dom bude v bezpečí vďaka simulácii prítomnosti.

Konečne sa blíži čas letných dovoleniek. Ale či už sme na pláži alebo niekde v lese, niekedy máme pocit neistoty. Čo ak si niekto vyhliadne náš dom s úmyslom nečakanej návštevy?

Zarezervovať si dovolenku, uzavrieť poistenie, naplánovať scenár, zbaliť kufre.

Čo je pre zlodejov skutočným odstrašujúcim príkladom, aby sa vyhli vášmu majetku? Dvojmetrový pes na reťazi? Aj to by fungovalo, ale máme lepšie riešenie, ktoré spotrebuje menej granúl. Predstavujeme funkciu simulácie prítomnosti v systéme domácej automatizácie TaHoma® switch.

Simulácia prítomnosti zapína a vypína svetlá, zaťahuje a vyťahuje žalúzie alebo rolety v čase a období, ktoré si vopred zvolíte... skrátka, predstiera, že ste stále doma. Zlodej bude zmätený a za svoju obeť si vyberie iný dom. Taký, kde hneď uvidí, že má voľné pole pôsobnosti.

Môže sa však stať, že budete musieť na noc neplánovane odísť a nebudete mať čas simuláciu prítomnosti upraviť. Vtedy vám príde vhod, že scenár môžete spustiť jediným ťuknutím na plochu telefónu. Vďaka novým widgetom v aplikácii TaHoma  nebolo spúšťanie scenárov nikdy jednoduchšie.

Vďaka simulácii prítomnosti sa nemusíte obávať návratu do vykradnutého domu. Navyše si vždy môžete skontrolovať, či je všetko naozaj v poriadku. Vďaka inteligentnej domácnosti doplnenej o inteligentný zámok Door Keeper môžete napríklad vždy vpustiť suseda, aby vám počas vašej neprítomnosti zalial kvety.

Viem, čo sa deje doma

Pre tých, ktorí chcú mať prehľad o tom, čo sa deje doma, nech ste kdekoľvek, sú tu chytré kamery. Interiérové kamery monitorujú každú miestnosť, vonkajšie kamery monitorujú okolie domu a pomocou mobilnej aplikácie Somfy Protect sa môžete uistiť, že je všetko v poriadku. Skvelou možnosťou je all-in-one riešenie Somfy ONE+, prvá interiérová kamera so zabudovaným alarmom.

A pre tých, ktorí nechcú mať doma kameru, je tu riešenie Somfy Home Alarm. Zabezpečovací systém, ktorý zahŕňa sirénu, snímače pohybu a okien s detekciou vibrácií, aby odradil zlodejov skôr, ako sa k vám vlámu.

Ako si vybrať bezpečnostnú kameru alebo poplašný systém?

Pripravili sme prehľadného sprievodcu výberom, ktorý vás krok za krokom prevedie procesom výberu zabezpečenia pre váš domov. Premýšľate o zaobstaraní kamier do domácnosti? Pozrite si nášho sprievodcu Ako vybrať bezpečnostné kamery.  Ak nechcete mať doma kamery, môžeme vám pomôcť vybrať domáci bezpečnostný systém. Naše bezpečnostné systémy myslia aj na vašich štvornohých miláčikov, ktorí sú často príčinou falošných poplachov. Zistite, ako si vybrať alarm vhodný pre domácnosť s domácimi zvieratami.

Pýtajte sa, poradíme vám

Nie ste si istí výberom správneho zabezpečenia pre váš dom alebo byt? Zaujíma vás chytrá domácnosť a automatizácia? Napíšte nám alebo zavolajte, radi vám odpovieme na vaše otázky. 

Zistite viac
Kategórie
Tagy
Disqus is inactive