Rýchly prístup

Vylepšite interiér svojho domova

Keď vonku mrzne až praští, náš domov sa zrazu stáva útočiskom pred chladom. Práve v našich domovoch trávime na jeseň a v zime väčšinu času. Preto musíme dôkladne premýšľať o tom, ako zabezpečiť, aby naše domovy boli čo najpohodlnejšie, najbezpečnejšie a najfunkčnejšie. Pomocnú ruku nám môžu podať inteligentné prvky domácnosti, ako sú motorizované závesy alebo diaľkovo ovládané svetlá - napríklad tie od Somfy.

Prišla jeseň a s ňou dlhé večery strávené v teple domova. Je to tiež ideálny čas na to, aby ste svojmu interiéru dodali jedinečný štýl a útulnú atmosféru. Správny výber farieb, príjemné a kvalitné osvetlenie alebo zaujímavé dekoratívne doplnky môžu pomôcť vniesť do našich domovov pokoj a harmóniu. O pohodlie, bezpečnosť a estetiku našich domovov sa môžeme postarať napríklad pomocou inteligentných technológií. Ako môžeme využiť technológie na zvýšenie komfortu našich domovov? Somfy ponúka niekoľko tipov.

Súkromie, pohodlie a estetický dizajn v jednom

Niekedy stačí zmeniť malý detail, aby interiér vášho domu získal úplne nový vzhľad. Jedným z takýchto malých detailov, ktorý sa často prehliada, môžu byť napríklad závesy. Okrem toho, že regulujú prirodzené svetlo v domácnosti, majú aj značný estetický význam. Vhodné závesy totiž dokážu premeniť obyčajnú miestnosť na útulné útočisko v každom ročnom období. A nemali by sme zabúdať ani na funkčnosť - vďaka moderným technológiám si dnes môžeme kúpiť automatické motorizované závesy, ktoré sa dajú ovládať nielen z pohodlia pohovky alebo postele, ale aj na diaľku. Elektrické závesy možno ovládať pomocou diaľkového ovládača, mobilnej aplikácie a v niektorých prípadoch je k dispozícii aj hlasové ovládanie.

Somfy prináša motorizované závesy s pohonmi radu Movelite a Glydea Ultra. Pohony Movelite™ fungujú pre všetky typy závesov - klasické, plisované, obložené alebo harmonikové. Zariadenie dokáže ovládať závesy s hmotnosťou do 35 kg. Okrem toho je kompatibilný s rovnými a zakrivenými koľajnicami s maximálnou dĺžkou 10 metrov. Osobitnú pozornosť si zaslúži model Movelite WireFree 35 RT - bezdrôtový pohon napájaný batériami, ktorý sa ovláda pomocou rádiového systému RTS. Jeho inštalácia si navyše nevyžaduje takmer žiadny zásah do stien.

GLYDEA ULTRA 60 predstavuje prémiové riešenie pre vašu domácnosť. Vďaka použitiu modernej technológie sa model Glydea™ Ultra vyznačuje mimoriadne tichou prevádzkou s hlučnosťou iba 38 dBA. Je to výsledok pokročilej technológie tlmenia hluku a vibrácií aplikovanej priamo v motore. Je ideálny do miestností, kde je potrebné ticho, pokoj a akustický komfort. Zariadenie umožňuje ľahký a plynulý pohyb závesov až do hmotnosti 60 kg. Jediným dotykom na ovládacom zariadení Tahoma switch® alebo v aplikácii v mobilnom telefóne alebo tablete môžete jednoducho nastaviť polohu závesov a vytvoriť tak požadovanú domácu atmosféru.

Pohony sú v domácnosti takmer neviditeľné, pretože sú úplne skryté za závesom. Pokročilá konštrukcia koľajničiek a otočné stropné držiaky minimalizujú medzery, preto umožňujú úplné zatemnenie a zároveň zlepšujú estetiku interiéru. Automatizované závesy zaujmú elegantným a moderným dizajnom, ktorý ľahko vylepší každý interiér. O praktických výhodách tiež niet pochýb - okrem pohodlia poskytujú väčší pocit bezpečia a súkromia.

Vďaka inteligentnému ovládaniu s TaHoma switch je možné vytvárať vlastné scenáre, ktoré umožňujú napríklad automatickú aktiváciu závesov v určitých denných hodinách. Pomocou dodatočných senzorov môžeme tiež dosiahnuť, aby sa závesy zatvárali alebo otvárali v závislosti od úrovne slnečného žiarenia alebo teploty, čo pomôže v zime miestnosť vyhriať alebo v lete udržať príjemný chlad.

Diaľkovo ovládané svetlá

V pochmúrnych jesenných a zimných dňoch už osvetlenie nie je len estetickou záležitosťou, ale aj faktorom ovplyvňujúcim náladu a pohodlie. Jasné a teplé svetlo môže v našich domovoch vytvoriť útulnú atmosféru a pomôcť nám relaxovať. Zároveň zvýrazňuje detaily interiérového dizajnu a umožňuje nám naladiť sa na správnu atmosféru pri rôznych životných príležitostiach, dokonca aj pri romantickej večeri. Aby ste mali nad osvetlením vo svojej domácnosti väčšiu kontrolu, oplatí sa zaobstarať si vhodnú súpravu prijímačov na inteligentné ovládanie svetla, ako je napríklad IZYMO Dimmer io od Somfy. S týmto zariadením môžete plne ovládať osvetlenie z telefónu, nech ste kdekoľvek.

Prepojenie a koordináciu všetkých komponentov systému inteligentnej domácnosti umožňuje už spomínané inteligentné ovládanie TaHoma switch. Ide o komplexný systém ovládania inteligentnej domácnosti, ktorý bude reagovať na vaše každodenné požiadavky. Zariadenie je kompatibilné s viac ako 300 rôznymi zariadeniami a podporuje viac ako 20 renomovaných značiek inteligentných domácností. S jeho pomocou môžete pohodlne ovládať svoje zariadenia pomocou smartfónu, tabletu alebo hlasových príkazov.

Zistite viac
Kategórie
Tagy
Disqus is inactive