Rýchly prístup

Užívajte si svoju bioklimatickú pergolu po celý rok

Je letný víkend a vy si pravdepodobne chcete posedieť v pohodlných kreslách na terase, vychutnať si čerstvú kávu a prečítať si naozaj zaujímavú knihu. Ale bohužiaľ, slnko svieti viac, ako by sme chceli. Ak sa teda nechcete po desiatich minútach premeniť na "pečené kurča", dobrý tieň sa vám bude hodiť. V tomto prípade prichádzajú na rad bioklimatické pergoly s pohonmi od spoločnosti Somfy!

Prečo chcieť bioklimatickou pergolu?

Bioklimatické pergoly sú najmodernejšie hliníkové tienenia terás. Ich prednosťou sú výklopné lamely, ktoré chránia miesto na sedenie pred ostrými slnečnými lúčmi a zároveň umožňujú plynulú reguláciu vzduchu. Pod bioklimatickou pergolou sa budete vždy cítiť príjemne.

Bioklimatické hliníkové pergoly majú jednu obrovskú výhodu - lamely si môžete nastaviť presne podľa svojich predstáv. Príliš veľa slnka? Jednoducho zatienite svoju terasu. Prichádza sprcha? Jednoducho zatvorte tienidlo. A vďaka ovládaniu z aplikácie TaHoma nemusíte kvôli tomu ani vstať z lehátka.

Výhody bioklimatických pergol:

  • Chráni pred dažďom
  • Nechajú vniknúť toľko slnečného svetla, koľko si želáte
  • Odvetrávajú horúci vzduch - poskytujú vám príjemný chládok
  • Využívajú prírodnú energiu
  • Pohodlne sa ovládajú - automaticky!
  • Vysoko odolné voči rozmarom počasia

Počas horúceho leta poskytujú naklápacie lamely potrebné tienenie pred ostrými slnečnými lúčmi a zároveň zabezpečujú potrebnú cirkuláciu vzduchu pod pergolou. Takto vám nebude príliš horúco a pod záhradným prístreškom sa budete cítiť ešte lepšie ako na čerstvom vzduchu. Pocitová teplota pod pergolou je nižšia vďaka vetraniu. Žiaden iný typ zastrešenia terasy vám neposkytne také osvieženie pri posedení.

A čo v zime?

V lete vás hliníková bioklimatická pergola ochráni pred slnkom a spáleným nosom, ale čo v zime? Na opaľovanie to ešte nie je, ale dať si horúce kakao pod pergolou a pozorovať, ako sa váš vonkajší vianočný stromček trblieta pod snehovou pokrývkou, zatiaľ čo na vás nespadla ani jediná studená vločka, je chvíľa, ktorú sa oplatí vychutnať. A aj keď to nie je nič pre vás, bioklimatická pergola ochráni váš nábytok pred snehom.

Odolné a bezúdržbové. Čo viac si môžete priať?

Kvalitné bioklimatické pergoly sa môžu pochváliť robustnou hliníkovou konštrukciou. Sú pevné, ľahké a nevyžadujú údržbu. Vaša pergola bude vždy vyzerať ako nová. Dopadá na vašu terasu slnko zo strán alebo fúka silný vietor? Vybavte svoju pergolu screenovými roletami alebo si nechajte nainštalovať posuvné sklenené steny. Môžete si vytvoriť elegantnú zimnú záhradu.

Prepojenie s chytrou domácnosťou

Predstavte si, že poviete domácej automatizácii, aby zatiahla pergolu, a ona to skutočne urobí. A ešte lepšie je predstaviť si pergolu, ktorá sa počas vášho odpočinku automaticky ovláda. Pergola, ktorá sa pri daždi zasunie a chráni vás a vaše vybavenie pred dažďom. Jednoducho pergola, ktorá bude reagovať na okolité počasie. Presne to dokáže TaHoma® switch pomocou svojich chytrých senzorov.

Ako vybrat pergolu?

Neviete, podľa čoho si vybrať pergolu? Aké sú typy pergol a možnosti ich ovládania? Aký je rozdiel medzi bežnou pergolou a bioklimatickou pergolou a na koho sa obrátiť pri jej montáži? Preto sme vytvorili jednoduchého šesťkrokového sprievodcu, ktorý vám pomôže pri výbere pergoly.

Bioklimatické pergoly recenzie a skúsenosti

Naši Somfy Experti majú veľa skúseností s bioklimatickými pergolami a ich zapojením do chytrej domácnosti. Navštívte webovú stránku vášho najbližšieho Somfy Experta a nechajte sa inšpirovať ich realizáciami.

Bioklimatické pergoly cena

Zaujíma vás, koľko bude vaša bioklimatická pergola stáť? Ceny bioklimatických pergol vždy závisia od konkrétnych požiadaviek zákazníka, rozmerov pergoly... Kontaktujte svojho najbližšieho Somfy Experta, ktorý vám rád vypracuje cenovú ponuku na mieru.

Čo ak chcem markízu?

Ak sa vám však pergola nepáči a radšej by ste uprednostnili markízu, Somfy vyrába aj rad motorov na markízy, ktoré možno jednoducho pripojiť k chytrej domácnosti TaHoma® switch. To umožňuje, aby sa markíza počas slnečných dní sama vytiahla a stiahla, aby sa nepoškodila, keď začne fúkať vietor.

 

Somfy Expert k vašim službám

Ak by ste chceli takúto chytrú pergolu alebo markízu, neváhajte kontaktovať našich Somfy Expertov. Sú to vyškolení odborníci na tieniacu techniku a radi vám pomôžu s výberom a inštaláciou bioklimatických pergol a ďalšieho príslušenstva. Nájdite si svojho Somfy Experta vo vašom okolí.

Zistite viac
Kategórie
Tagy
Disqus is inactive