Rýchly prístup

Sunea solar: ekologicky navrhnutý solárny motor pre vonkajšie látkové rolety

Náš nový solárny motor pre vonkajšie látkové rolety Sunea 40 Solar io je ekologický a šetrný pohon s dlhou životnosťou. Prečítajte si o našom produkte, ktorý nepotrebuje energiu z elektrickej siete.

Cieľom ekologického dizajnu je znížiť vplyv výrobku na životné prostredie počas celého jeho životného cyklu, od ťažby surovín cez výrobné a baliace procesy až po jeho recykláciu. Je súčasťou udržateľného prístupu zameraného na zachovanie prírodných zdrojov a ochranu životného prostredia.

Náš cieľ do roku 2030: 100 % nami predávaných výrobkov bude mať certifikát ACT FOR GREEN!

Keďže si uvedomujeme dôležitosť udržateľného rozvoja a jeho vplyv na ekonomiku, životné prostredie a spoločnosť, zaviedli sme certifikáciu ACT FOR GREEN®.

Pri analýze životného cyklu našich výrobkov sme v každej fáze skúmali rôzne environmentálne aspekty ich dizajnu, výroby, balenia alebo používania spotrebiteľmi.

To nám umožnilo identifikovať oblasti, v ktorých má každý výrobok najväčší vplyv na životné prostredie. Potom sme začali definovať a zavádzať širokú škálu kritérií ekologického dizajnu pre naše výrobky. Značka ACT FOR GREEN pre naše výrobky je len prvým krokom v úsilí spoločnosti Somfy o zníženie uhlíkovej stopy.

Ktorý systém je šetrnejší k životnému prostrediu, solárny alebo sieťový motor?

Inštalácia solárneho alebo sieťového motora bude mať nevyhnutne vplyv na životné prostredie: od ťažby surovín, cez spôsob používania výrobku až po to, čo sa s výrobkom stane na konci jeho životného cyklu. Aby sme mohli vypočítať vplyv našich výrobkov počas celého ich životného cyklu, spoločnosť Somfy pri výpočtoch vychádza nielen z uhlíkovej stopy výrobku, ale aj z 27 špecifických environmentálnych ukazovateľov, ako sú:

  • podiel na globálnom otepľovaní prostredníctvom emisií CO²;
  • spotreba energie v megajouloch (MJ);
  • spotreba vody v metroch kubických;
  • znečistenie ovzdušia v metroch kubických;
  • okyslenie pôdy a vody v kg SO² atď.

Zohľadnenie týchto ukazovateľov vo fáze návrhu výrobku je účinným spôsobom, ako zabezpečiť zníženie spotreby neobnoviteľnej energie, zníženie emisií skleníkových plynov a podporu systémov a zariadení šetrných k životnému prostrediu.

Zistili sme, že počas celého životného cyklu výrobku - v rozpore s bežnými mylnými predstavami - 80 % vplyvu bežného výrobku pripojeného do elektrickej siete na životné prostredie pochádza z jeho používania. Suroviny a komponenty sa na celkovom vplyve výrobku podieľajú len približne 20 %. Odkiaľ pochádza väčšina tejto hodnoty? Predovšetkým z kovových a plastových mechanických častí a potom z elektronických súčiastok.

Pri pohone poháňanom slnečnou energiou sa nespotrebúva elektrická energia zo siete, takže takmer všetok vplyv na životné prostredie pochádza zo surovín a komponentov.

Náš nový solárny motor pre screeny je šetrný k životnému prostrediu

Motor Sunea 40 Solar io spĺňa požiadavky označenia ACT FOR GREEN®. Nespotrebováva žiadnu energiu z elektrickej siete a je vyrobený zo starostlivo vybraných materiálov v súlade s európskymi normami REACH a RoHS. Obal je vyrobený z obnoviteľných a recyklovateľných materiálov a je navrhnutý tak, aby bol šetrný k životnému prostrediu.

Solárny ekosystém má tiež vynikajúcu životnosť. Batéria má životnosť viac ako osem rokov a fotovoltaický panel vydrží viac ako 20 rokov! Pokiaľ ide o motor, ten vydrží 14 000 cyklov zdvíhania a spúšťania. Čaká vás mnoho rokov vernej služby!

Okrem toho, ak systém prestane fungovať, nie je potrebné vymieňať celý systém: stačí vybrať batériu, ktorú môžete úplne demontovať, a nahradiť ju novou. Je to tak jednoduché!

Zistite viac
Kategórie
Tagy
Disqus is inactive