Rýchly prístup

Ako kúriť chytro a predovšetkým úsporne

Premýšľate o tom, ako ušetriť energiu a ako sa pripraviť na zimu. To však neznamená, že musíte mrznúť doma v dvoch bundách. Predstavujeme vám chytrý termostat a termostatické hlavice Somfy.

Predstavte si, že hneď ako ráno odídete z domu, všetky radiátory sa stlmia na minimum a neskôr sa váš dom sám ohreje, aby ste mali opäť príjemne vyhriaty domov. Takže neplatíte za kúrenie, keď nie ste doma, a nemusíte sa vracať z práce do premrznutého domu. Presne to dokáže Somfy Termostat a termostatické hlavice pripojené k systému TaHoma® switch (kompatibilné aj s TaHoma Premium).

Ušetriť peniaze za kúrenie nebolo nikdy jednoduchšie.

Ďalšou výhodou chytrých termostatických hlavíc je, že automatizácia môže v každej miestnosti nastaviť inú teplotu. Napríklad vyššiu v obývačke pre príjemný večer s rodinou a nižšiu v spálni pre osviežujúci spánok. Inteligentné funkcie učenia a kalendára zabezpečujú, že hlavica sama rozpozná, kedy je potrebné začať kúriť. Ak napríklad chcete mať v obývačke o 20.00 hod. príjemných 23 stupňov, TaHoma® switch a hlavica sami určia, kedy je ten správny čas na spustenie kúrenia.

Chytré kúrenie šetrí vašu peňaženku

Okrem termostatu a hlavíc môžete systém TaHoma pripojiť aj k vonkajším žalúziám alebo roletám a dosiahnuť tak ešte väčšie úspory. Takto v zimných mesiacoch nestratíte cez okná drahocenné teplo a v lete predídete prehrievaniu. So solárnym senzorom Sunis WireFree io môže slnečná energia ohrievať váš domov aj počas chladných dní! Keď to senzor zistí, zatiahne tienidlo, aby sa teplo zo slnka dostalo dovnútra.

Pokročilé funkcie, ako napríklad detekcia otvorených okien, vám tiež pomôžu ušetriť peniaze. Ak systém zistí otvorené okno, zastaví kúrenie.

A čo ak sa vyberiete na víkend na chatu alebo na dlhšiu dovolenku? V prípade potreby môžete kúrenie odkiaľkoľvek vypnúť, nastaviť nízku teplotu alebo ho jednoducho skontrolovať na diaľku.

A ďalší príjemný bonus? Termostat a hlavicu môžete ľahko nainštalovať sami. Už žiadne ťahanie káblov alebo vŕtanie do steny. Prečítajte si, ako jednoducho sa inštaluje termostatická hlavica.

 

Aké skúsenosti s chytrým kúrením majú naši obchodní zástupcovia Ondřej Ševít a Honza Kocourek?

"V súčasnosti často konzultujem s našimi klientmi optimalizáciu ich riešení domáceho kúrenia. Či už pomocou chytrého termostatu, alebo termostatických hlavíc pre radiátory. Koncoví používatelia chcú regulovať teplotu vo svojej domácnosti po jednotlivých miestnostiach, čo im veľmi uľahčuje chytrá hlavica, ale vyžadujú aj diaľkové ovládanie. A to nielen v rodinných domoch či bytoch, ale aj na chatách," hovorí Honza Kocourek, obchodný zástupca pre región Južné Čechy.

"V mojom regióne je veľa klientov, ktorí vlastnia chatu a chodia sem aj v zime. Určite si všetci vieme predstaviť zimu, keď prídeme na chatu, kde nikto nebol týždeň alebo viac, najmä v chladných mesiacoch. Jeden z mojich klientov si na chate nainštaloval termostat pre kotol, ktorý riadi vyhrievanie celej chaty. Nastavil na ňom funkciu geolokácie, ktorá automaticky spustí ohrev kotla, keď ide na chatu. Má nastavený obvod s kilometrami, a keď sa dostane do tohto obvodu, termostat to zistí vďaka súradniciam GPS v jeho telefóne, takže začne vyhrievať. Toto riešenie si pochvaľuje, pretože príde na chatu a má príjemné teplo," hovorí Honza Kocourek.

Ondřej Ševít, náš obchodný zástupca pre Západné Čechy, radí, ako efektívne kúriť vo viacpodlažnom rodinnom dome: "Miestnosti na prvom poschodí rodinného domu sú v zime často zbytočne prehrievané, pretože teplo, ako vieme, stúpa nahor a uniká z prízemia napríklad cez otvorené schodisko. Prízemie je najčastejšie obývané poschodie, preto je logické ho viac vyhrievať a udržiavať v ňom príjemnú teplotu. Problém prehriatych podkrovných priestorov možno ľahko vyriešiť chytrými termostatickými hlavicami, ktoré vpúšťajú teplú vodu do radiátorov len vtedy, keď je to potrebné. Účinné kúrenie zníži náklady na vykurovanie o niekoľko percent. Navyše, ak sa v rodinnom dome nainštalujú vonkajšie žalúzie alebo rolety, rodina môže ušetriť až 30 % nákladov na kúrenie."

"Chytré kúrenie si môže nastaviť každý. Jednoducho pripojte termostatické hlavice k systému TaHoma switch alebo Tahoma premium a v mobilnej aplikácii nastavte, kedy má hlavica kúriť a pri akej teplote. Napríklad, keď sú deti doma a robia si domáce úlohy, vyhrievajte len horné poschodie domu v detskej izbe. V spálni rodičov ho nepotrebujete. Pred spaním by mali byť izby a spálne príjemne chladné, aby sa vám dobre spalo. Preto sa hlavica sama zastaví, aby sa teplota v miestnosti včas ochladila, a v prípade potreby len udržiava požadovanú teplotu," hovorí obchodný zástupca Ondra Ševít a dodáva: "Rád vstávam do teplej miestnosti, takže mám hlavicu nastavenú tak, aby mi tesne pred zazvonením budíka vyhriala obývačku na 23 stupňov."

Zistite viac
Kategórie
Tagy
Disqus is inactive