Rýchly prístup

Sledujte svojich návštevníkov - pripojte videotelefón k smartfónu

S videotelefónom pripojeným k mobilnému telefónu môžete byť pokojní. Budete mať prehľad o tom, kto prichádza, a budete môcť kontrolovať prístup do svojho domu.

Výhody pripojenia videotelefónu k smartfónu:

Spravujte prístup do svojho domova jediným dotykom prsta

Wi-Fi videotelefón je základným nástrojom pre bezpečnosť a zjednodušenie každodenného života. Keď niekto zazvoní pri vašich dverách, dostanete okamžitý hovor na vnútorný monitor a prostredníctvom aplikácie Somfy Protect aj na smartfón. Jedným kliknutím môžete vidieť prichádzajúceho návštevníka, komunikovať s ním a umožniť mu vstup z akéhokoľvek rozhrania, ktoré je v dosahu.

Pomocou videotelefónu V500 Connect pripojeného k smartfónu môžete monitorovať svojich návštevníkov:

  • Bez ohľadu na to, čo robíte. Či už ste na najvyššom poschodí domu alebo pracujete v záhrade, s týmto systémom nebudete musieť prerušiť prácu a bežať k vchodovým dverám.
  • Vo dne aj v noci - vďaka kamere s nočným HD videním budete mať jasný obraz v ktorúkoľvek dennú alebo nočnú hodinu.
  • V nepriaznivom počasí - vybiehanie na otvorenie brány vo vetre, daždi alebo chlade je minulosťou. Umožnite svojim hosťom prístup bez toho, aby museli opustiť teplo a sucho vášho domova.
  • Z domu a odkiaľkoľvek, kam ste sa chystali!

Umožnenie vzdialeného prístupu k vášmu majetku

Predstavte si, že vám príde kuriér s balíkom, ale vy ste v kancelárii. Hneď ako zazvoní na zvonček, zobrazí sa oznámenie z mobilu a umožní vám prijať jeho hovor. Zobrazí sa aj fotografia kuriéra, ktorá vám pomôže identifikovať ho. Keď sa rozhodnete prijať hovor, môžete s kuriérom hovoriť v reálnom čase, jedným kliknutím otvoriť bránu v aplikácii Somfy Protect a požiadať ho, aby balík umiestnil pred dvere.

Vďaka tejto všestrannej aplikácii prepojenej s ekosystémom Somfy získavajú tieto interakcie úplne novú úroveň... Je váš dom vybavený vonkajšou bezpečnostnou kamerou Somfy? Ak áno, môžete sledovať video v reálnom čase a uistiť sa, že kuriér dodrží vaše pokyny a okamžite opustí váš pozemok. Potom za ním môžete zatvoriť bránu.

Skontrolujte, kto je pri vašich dverách, či ste doma alebo kdekoľvek inde.

Ak zmeškáte notifikačný hovor, pretože ste uprostred schôdze, môžete zostať pokojní. Stačí skontrolovať históriu hovorov, ku ktorej máte kedykoľvek prístup v aplikácii Somfy Protect alebo z interného monitora, a dozviete sa viac o návštevníkovi: dátum, čas a jeho totožnosť (vo forme fotografie na internom monitore alebo záznamu v aplikácii Somfy Protect). Ak zistíte, že ste zmeškali príchod remeselníka, môžete ho jednoducho kontaktovať a dohodnúť si jeho príchod na iný čas.

História hovorov je veľmi užitočná aj na sledovanie podozrivého správania vo vašom dome počas vašej neprítomnosti. Ak niekto opakovane zvoní pri vašich dverách v rôznych časoch dňa a správa sa zvedavo alebo slídi (nakúka cez plot, obzerá sa, či ho niekto nepozoruje), je možné, že sa vás chystá okradnúť.

Zaistite čo najväčšiu bezpečnosť svojho domova

Vedeli ste, že k 90 % vlámaní dochádza po tom, čo zlodej zavolá obeti prostredníctvom videozvončeka alebo interkomu, aby zistil, či je niekto doma?

Našťastie, prepojením videotelefónu V500 Connect so smartfónom môžete predstierať, že ste doma, nech ste kdekoľvek. Ak dostanete podozrivé upozornenie prostredníctvom aplikácie Somfy Protect, môžete na hovor odpovedať a nepozvanému novému návštevníkovi povedať, že varíte, ste na pracovnom videohovore alebo použiť akúkoľvek inú výhovorku, aby to vyzeralo, že ste doma, ale nemôžete otvoriť dvere! Ak ide o zlodeja, pravdepodobne odíde. V opačnom prípade, ak na kamere uvidíte, že sa stále obzerá po vašom pozemku, môžete aktivovať poplašnú sirénu (prepojenú cez aplikáciu Somfy Protect) a nezvaného hosťa vystrašiť.

A ak ste doma, videotelefón V500 Connect vám umožní skontrolovať návštevu bez toho, aby ste sa s ňou museli osobne stretnúť pri dverách. Ak nechcete byť obťažovaní dotieravými podomovými predajcami alebo podozrivými návštevníkmi, nič vás nenúti ísť otvoriť bránu alebo im inak umožniť prístup na váš pozemok.

Do vnútorného monitora môžete sústrediť až päť produktov alebo skupín (pripojená garážová brána, roleta, brána, osvetlenie atď.) a ovládať ich jednotlivo alebo ako skupinu!

Navyše môžete v aplikácii Somfy Protect spustiť až dva vopred vytvorené scenáre TaHoma® (ak máte jednotku TaHoma® switch). TaHoma® je riešenie domácej automatizácie od spoločnosti Somfy na prepojenie a centralizáciu vašej domácnosti.

Inštalácia nového videotelefónu Somfy V500 Connect v domácnosti

Scenár 1: Nemáte videotelefón

Videotelefón V500 Connect si môžete nainštalovať sami alebo ho môžete nechať nainštalovať odborníkom - je to len na vás. Všetko, čo potrebujete, je pripojenie na internet (Wi-Fi).

Samostatná inštalácia videotelefónu

Nie je potrebné panikáriť! Monitor a vonkajšia jednotka sú prepojené iba dvoma káblami, takže proces inštalácie nie je príliš náročný.

Všetko, čo potrebujete vedieť o inštalácii videotelefónu, je uvedené v návode dodávanom s výrobkom a nájdete ho aj vo videonávode. V prípade potreby sa môžete obrátiť aj na našu podporu.

Po pripojení a inštalácii videotelefónu (vonkajšia jednotka + vnútorný monitor) bude konfigurácia vnútorného monitora a aplikácie Somfy Protect hračka! Jednoducho zapnite monitor, stiahnite si aplikáciu a postupujte podľa pokynov.

Inštalácia videotelefónu odborníkom

Ak by ste sa pri inštalácii nového systému radšej spoľahli na odborníka, môžete sa obrátiť na našu sieť dôveryhodných profesionálov a získať bezplatnú cenovú ponuku. Naše tímy sa vám čo najskôr ozvú a odovzdajú vám kontaktné údaje miestneho odborníka, ktorý inštaláciu vykoná..

Scenár 2: Už máte štandardný videotelefón Somfy (V500 alebo V500 Pro io) a chcete prejsť na vylepšený model

Dobrá správa - nemusíte si kupovať nový videotelefón a stále budete môcť používať pripojené funkcie! Pomocou jednoduchého modulu pripojenia (Connectivity modul), ktorý si nainštalujete sami alebo ho necháte nainštalovať odborníkom, budete môcť prijímať hovory od návštevníkov prostredníctvom smartfónu, otvárať im bránu atď.

* Zdroj: Trh elektronickej kontroly prístupu vo Francúzsku, správa MSI, november 2021

Zistite viac
Kategórie
Tagy
Disqus is inactive