Rýchly prístup

Pripravte sa na zimu so Somfy

Máme pre vás niekoľko tipov, ako efektívne pracovať s využitím solárneho tepla počas zimných mesiacov a ako čo najlepšie využiť chytrý termostat alebo termostatické hlavice, aby ste znížili svoje účty za energiu. Automatizujte svoje vykurovanie pridaním termostatu a hlavíc k scenárom v systéme TaHoma®. Ušetriť peniaze za vykurovanie nebolo nikdy jednoduchšie.

1. Neprehrievajte miestnosti

Vedeli ste, že v minulom storočí bolo bežné mať doma okolo 16 stupňov? Dokonca aj v zimných mesiacoch. Dnes sme si zvykli na príjemné teplo okolo 22 až 24 stupňov počas celého roka, pričom nosíme šortky a tričko. Veľmi často to vedie k zbytočnému prehrievaniu domácností, čo má negatívny vplyv nielen na životné prostredie, ale predovšetkým na naše zdravie.

Suchý, teplý vzduch v miestnosti spôsobuje vysušovanie dýchacích ciest, negatívne ovplyvňuje našu pokožku, spôsobuje pocity únavy a pálenie očí, škriabanie v hrdle, ale aj väčšiu únavu. Aká by teda mala byť optimálna teplota v miestnosti? V ideálnom prípade by mala mať približne 20 stupňov, v niektorých miestnostiach môže byť aj menej.

Pri odchode z domu sa oplatí znížiť teplotu o niekoľko stupňov, pretože zníženie teploty o 1 °C predstavuje úsporu približne 5 %. Neutrácajte zbytočne peniaze za kúrenie, keď nie ste doma. Ako však zabezpečiť, aby vám po návrate z práce nebola zima?

2. Rozhodnite sa pre 100 % chytré vykurovanie

Je vaše vykurovacie zariadenie zastaralé a chceli by ste ho vylepšiť? Teraz je ten správny čas na chytré vykurovanie! Teplotu v domácnosti budete môcť ovládať zo smartfónu, a to po jednotlivých miestnostiach.

Spoločnosť Atlantic, ktorá je významným hráčom v oblasti vykurovania v Európe a už niekoľko rokov partnerom spoločnosti Somfy, ponúka kompletný sortiment vykurovacích systémov kompatibilných s TaHoma switch (kotly, radiátory, tepelné čerpadlá atď.).

Ak ste však spokojní so svojím súčasným vykurovaním a chcete len zvýšiť komfort a úspory, môžete sa rozhodnúť pre termostatické hlavice ( so systémom TaHoma) alebo náš chytrý termostat. Vďaka funkcii chytrého učenia sa termostat aj hlavice dokážu prispôsobiť veľkosti vašich miestností a začať vykurovať v správnom čase, aby vás doma vítalo príjemné teplo. Pred vaším odchodom tiež vypnú kúrenie, čím znížia vaše účty za energiu. V mobilnej aplikácii môžete tiež podľa potreby vykurovanie zapínať a vypínať.

Ďalšou príjemnou výhodou chytrých hlavíc je, že termostat a hlavicu si môžete ľahko nainštalovať sami. Nie je potrebné ťahať káble ani vŕtať do steny. Prečítajte si, ako jednoducho nainštalovať termostatickú hlavicu.

Ak sa rozhodnete pre chytré vykurovanie, podporíte svoj vykurovací systém a udržíte doma správnu teplotu bez toho, aby ste museli míňať veľké peniaze.

3. Udržujte svoj vykurovací systém v dobrom stave

Možno to znie jednoducho, ale často podceňujeme význam dobrého vykurovacieho systému. Či už kvôli optimálnemu vykurovaniu, alebo kvôli úsporám dosiahnutým bezchybnou inštaláciou.

Spoločnosť Somfy je už takmer 10 rokov spojená s významnými hráčmi v oblasti vykurovania, ako sú Atlantic, De Dietrich, Thermor, Danfoss a mnohí ďalších. Spolu s nimi vám ponúkame inteligentné riešenia pre vašu domácnosť, ktoré sú výsledkom spoločných odborných znalostí v oblasti vykurovania, vetrania alebo klimatizácie. Nechajte si inštaláciu skontrolovať odborníkom a môžete si byť istí, že dosiahnete optimálny komfort a úspory.

4. Použite scenáre

S TaHoma switch môžete pripojiť náš termostat alebo hlavice k vášmu tieneniu. Nebudú zaháľať ani v lete. Budú pre vás monitorovať teplotu v každej miestnosti a včas zatiahnu tienenie, aby sa miestnosť neprehrievala a vy ste nemuseli zbytočne zapínať klimatizáciu. So slnečným senzorom Sunis WireFree io môžete v zime vytiahnuť rolety a využívať slnečné teplo.

Vďaka našim chytrým scenárom jednoducho nastavíte, čo a kedy sa má stať. Prenechajte svoje rutinné úlohy na TaHoma switch! Váš domov bude praktickejší, úspornejší, ekologickejší a pohodlnejší.

Ako chytrá domácnosť pomáha šetriť energiu? Opýtali sme sa nášho obchodného zástupcu Matúša Hricka.

"Je to naozaj jednoduché. Doma mám v systéme TaHoma nastavený scenár, podľa ktorého sa moje rolety pohybujú v závislosti od slnka a vnútornej teploty. Automaticky sa zatvárajú alebo otvárajú, keď im to povie slnečný alebo teplotný senzor. Vďaka tomu si tak v miestnostiach udržíme príjemnú teplotu. Dokonca to odradí aj zlodejov, pretože dom sa správa, akoby bol niekto doma," hovorí Matúš Hricko, obchodný zástupca pre západné Slovensko.

Podelil sa s nami aj o vtipnú historku: "Raz sme išli na dovolenku a nechali sme zapnuté kúrenie kvôli psovi, aby mu nebola zima. Cestou sme však zistili, že je v aute s nami. Moja žena okamžite začala hovoriť, že sa musíme vrátiť a vypnúť kúrenie. Našťastie máme v každej miestnosti nainštalované termostatické hlavice Somfy, takže som len vytiahol telefón z batohu a znížil teplotu v celom dome na 20 stupňov. To by bolo nepríjemné, keby bolo kúrenie zapnuté celý týždeň."

"V zime zapínam chytrý scenár pre vykurovanie. Chvíľu predtým, ako vstanem, sa v obývačke zapne kúrenie, rozsvieti sa lampa a z reproduktora Sonos začne hrať hudba. Takže každé ráno vstávam do vyhriatej miestnosti s príjemnou atmosférou. Moja manželka si to nevie vynachváliť. Keby tak na nás vždy čakali pripravené raňajky!" opisuje, ako používa scenáre v aplikácii TaHoma.

"Možnosť nastaviť, kedy sa má kúriť a kedy nie, pri akej teplote a pre každú miestnosť podľa toho, ako to potrebujem, je naozaj skvelé. Moje deti v zime radi chodia von cez balkónové dvere do záhrady. Preto som nastavil vypnutie radiátora v obývačke medzi 16. a 18. hodinou. Nebudeme kúriť a vyhadzovať peniaze z okna. Skôr by som povedal cez dvere do záhrady," smeje sa obchodný zástupca Matúš Hricko.

Zistite viac
Kategórie
Tagy
Disqus is inactive