Rýchly prístup

Optimalizujte zabezpečenie svojej domácnosti pomocou nového videotelefónu

Nový videotelefón V500 Connect ponúka bezpečnosť, pokoj a oveľa viac. Posuňte celý systém domácej automatizácie na vyššiu úroveň a nebudete ľutovať!

Všetko, čo potrebujete vedieť o novom videotelefóne pripojenom k Somfy aplikácii vo vašej domácnosti.

Čo je to prepojený videotelefón?

Pripojený videotelefón Somfy V500 Connect je zariadenie, ktoré vám umožňuje monitorovať a komunikovať s návštevníkmi, ktorí sú pri vašich dverách, kedykoľvek, aj keď nie ste doma, a poskytnúť návštevníkom prístup jedným kliknutím, nech ste kdekoľvek (a mnoho ďalších funkcií).

Toto zariadenie 3 v 1 pozostáva z:

  • Vonkajšia jednotka: malá skrinka určená na inštaláciu pred domom na jeden zo stĺpikov brány alebo bránky. Je vybavená tlačidlom na spustenie hovoru (zvonček), širokouhlou kamerou s nočným videním, ktorá vám poskytne jasný obraz vo dne aj v noci, a kvalitným zabudovaným reproduktorom a mikrofónom na plynulú komunikáciu s návštevníkmi.
  • Vnútorný monitor: veľký farebný dotykový displej, ktorý je určený na inštaláciu v dome a umožňuje prijímať videohovory od návštevníkov (prostredníctvom vonkajšej jednotky), ovládať prístup na pozemok (otvoriť/zavrieť bránu), zobraziť históriu hovorov (s fotografiami návštevníkov), vybrať zvuk zvončeka a ďalšie funkcie. Môžete tiež pripojiť až 5 produktov alebo skupín Somfy a zjednodušiť tak systém domácej automatizácie (pripojené kamery, žalúzie, svetlá atď.).
  • Bezplatná mobilná aplikácia „Somfy Protect“: praktický nástroj, ktorý umožňuje ovládať pripojený videotelefón a ďalšie zariadenia Somfy Protect (pripojené kamery, alarm atď.) zo smartfónu. Bez ohľadu na to, kde sa nachádzate, môžete ovládať svoje zariadenia, ako keby ste boli doma.

Káblové videotelefóny vs. bezdrôtové videotelefony

Káblové videotelefóny a bezdrôtové videotelefóny ponúkajú podobné funkcie. Dôležitým rozdielom, ktorý treba zvážiť pri rozhodovaní o kúpe, je napájanie z batérie alebo z elektrickej siete.

Pokiaľ ide o inštaláciu, bezdrôtové zariadenia majú jednoznačnú výhodu. Za nevýhodu však možno považovať obmedzenú výdrž batérie a celkovú životnosť výrobku. Ak sa batéria vybije, váš prístupový systém bude mimo prevádzky, kým ho nenabijete.

Káblové videotelefóny sú nielen spoľahlivejšie, ale poskytujú aj optimálnu prevádzku. Preto spoločnosť Somfy ponúka iba káblový variant s dodatočnou 5-ročnou zárukou, aby ste mali úplný pokoj. Myšlienka káblového riešenia vás nemusí odradiť a na naše produkty sa môžete spoľahnúť.

Inštalácia videotelefónu V500 Connect: s pomocou odborníka alebo svojpomocne

Nový model videotelefónu V®500 Connect sa mimoriadne ľahko inštaluje, pretože vonkajšia jednotka a vnútorný monitor sú jednoducho prepojené dvoma káblami. Zariadenie bez problémov funguje aj s existujúcimi káblovými pripojeniami, najmä ak už máte bežný interkom.

Videotelefón Somfy si môžete nainštalovať sami a v prípade potreby vám s nastavením pomôže náš tím technickej podpory. Jediné, čo potrebujete, je modem, pretože nový videotelefón V500 Connect vyžaduje pripojenie Wi-Fi na pripojenie k aplikácii Somfy Protect.

Chcete si radšej zaplatiť za profesionálnu inštaláciu? Naša sieť odborníkov je vám k dispozícii. Stačí požiadať o bezplatnú cenovú ponuku prostredníctvom našej webovej stránky. Potom vás spojíme s miestnym odborníkom.

Dobré vedieť: Máte už štandardný videotelefón Somfy (V500, V500 Pro io) a chcete prejsť na vylepšený model? Jednoducho nainštalujte modul pripojenia (Connectivity modul) na zadnú stranu vnútorného monitora a využívajte všetky výhody domácej automatizácie vrátane ovládania smartfónom.

Ako vám môže pripojený videotelefón V500 Connect pomôcť posilniť váš bezpečnostný systém?

Skontrolujte návštevníka ešte pred tým, ako príde k vašim vchodovým dverám.

Pomocou upozornenia s fotografiou návštevníka a možnosti videohovoru môžete odoprieť vstup každému podozrivému alebo nepozvanému hosťovi. Môžete tak zvýšiť svoju bezpečnosť a zostať pokojní. Správa je jasná: váš majetok je zabezpečený.

Povolenie prístupu vybraným hosťom

Vpustite návštevníkov, kedykoľvek sa vám to hodí, bez ohľadu na to, kde sa nachádzate. Ak napríklad chcete, aby kamarát prišiel počas vašej neprítomnosti zaliať záhradu, nemusíte mu odovzdávať kľúče (a riskovať ich stratu).

Zisťovanie podozrivých návštevníkov

Sledujte svoj domov, aj keď ste preč alebo zmeškáte notifikačný hovor. Stránka s históriou vášho videotelefónu, ktorú si môžete prezerať v reálnom čase prostredníctvom aplikácie Somfy Protect, vám umožní spätne skontrolovať všetky hovory za daný deň, identifikovať podozrivé správanie (napríklad potenciálnych zlodejov sledujúcich váš dom) a včas podniknúť potrebné kroky (napr. upozorniť políciu a uložiť záznam ako dôkaz).

Predstierajte svoju prítomnosť, keď nie ste doma

Vaša úloha: dať zlodejom falošnú stopu a odradiť ich od pokusu o vlámanie do vášho domu. Predstavte si, že ste práve vonku a dostanete upozornenie z videotelefónu do smartfónu. Môžete naň reagovať, aj keď nie ste doma, a ak si nie ste istí návštevníkom, môžete ho poslať preč s ospravedlnením (napríklad, že ste na konferenčnom hovore).

Chráňte seba a svoj domov pred potenciálnymi nebezpečenstvami

Ak sa prostredníctvom videotelefónu objaví podozrivé volanie, môžete na diaľku zatvoriť pripojené rolety a garážové brány niekoľkými kliknutiami na vnútornom monitore a okamžite zabezpečiť svoj domov. Alebo namiesto toho môžete v aplikácii Somfy Protect spustiť až dva vopred vytvorené scenáre TaHoma® (ak máte jednotku TaHoma®). TaHoma® je riešenie domácej automatizácie od spoločnosti Somfy na prepojenie a centralizáciu vašej domácnosti. Vďaka týmto funkciám zvyšuje vaše pohodlie a zjednodušuje váš každodenný život

Odradenie nezvaných hostí

Ak sa v noci obávate podozrivých návštevníkov, môžete z domáceho monitora zapnúť pripojené svetlá a upozorniť ich, že ste doma. Máte v domácnosti aj pripojený alarm a/alebo bezpečnostný kamerový systém? Ak potenciálny nepozvaný hosť neodíde, môžete aktivovať pripojenú sirénu v aplikácii Somfy Protect a potom si pozrieť videozáznam z pripojených vonkajších kamier a uistiť sa, že votrelec na vašom pozemku pochopil, že má odísť.

Videotelefón Somfy V500 Connect je základným nástrojom na ochranu pred nepozvanými návštevníkmi a hlavne zlodejmi!

Vedeli ste, že k 90 % vlámaní dochádza po tom, čo zlodej zavolá obeti prostredníctvom videozvončeka alebo interkomu, aby zistil, či je niekto doma*? S videotelefónom V500 Connect sú karty rozdané vo váš prospech a vy môžete zostať bez obáv.

Predstavte si, že príde kuriér s balíkom, ale vy ste v kancelárii. Hneď ako zazvoní zvonček, dostanete upozornenie do smartfónu. Môžete prijať hovor a dať kuriérovi pokyny, čo má so zásielkou urobiť, a dokonca mu môžete na diaľku otvoriť bránu, aby mohol zásielku položiť pred dvere. Takto bude bezpečne doma a vy nebudete musieť bežať na poštu, pretože ste zmeškali doručovateľa.

A to je len jeden z príkladov výhod, ktoré získate prepojením smartfónu s videotelefónom V500 Connect, ktorý patrí medzi špičkové modely dostupné na trhu.

Dobré vedieť: Ak ste nadšencom domácej automatizácie a už máte jednotku TaHoma® switch, môžete celý svoj pripojený ekosystém centralizovať do jednej aplikácie, aby ste nemuseli prepínať medzi jej jednotlivými komponentmi. Dva predpripravené scenáre z aplikácie TaHoma® môžete spustiť priamo z aplikácie Somfy Protect. Ideálny spôsob, ako sa chrániť a mať každý deň všetko pod kontrolou.

* Zdroj: Trh s elektronickou kontrolou prístupu vo Francúzsku, správa MSI, november 2021.

Zistite viac
Kategórie
Tagy
Disqus is inactive