Rýchly prístup

Motorizujte svoje látkové rolety bez zásahu do fasády

Nechcete sa zaoberať zložitou inštaláciou alebo pripájaním okien k elektrickej sieti, ale napriek tomu chcete pohodlie motorizovaných látkových roliet? Potom sú solárne motory tou správnou voľbou! Zistite prečo...

Hlavnou výhodou vonkajších látkových roliet na solárny pohon Sunea 40 Solar io je, že jediným zdrojom energie, ktorý potrebujú, je prirodzené denné svetlo. Tento systém nie je potrebné pripojiť k elektrickej sieti, takže je ideálnou voľbou pri rekonštrukciách alebo výmene už opotrebovaného tienenia. Je vhodný aj na tienenie bytových jednotiek, kde môže byť zapojenie pohonu do elektrickej siete komplikované, neestetické a nákladné.

Inštalácia bez poškodenia stien a pripojenie k elektrickej sieti

Zdvíhanie a spúšťanie látkovej rolety na solárny pohon závisí len od batérie, ktorá poháňa motor. Jediným zdrojom energie je fotovoltaický panel, ktorý ju získava z prirodzeného denného svetla. Batéria sa nabíja, aj keď je slnko skryté za mrakmi.

Ďalšou výhodou je, že inštalácia sa dá veľmi ľahko naplánovať, pretože montážna firma potrebuje len prístup k vonkajšej strane vášho domu. Pri inštalácii nemusíte byť ani prítomní! O dôvod viac, prečo sa rozhodnúť pre solárny motorizovaný systém. Nájdite si vo svojom okolí Somfy Experta na inštaláciu solárneho tienenia podľa vlastného výberu.

Všetky výhody bežného elektrického pohonu a ešte oveľa viac!

Ako vlastne funguje vonkajšia látková roleta? Fotovoltaický panel na kryte, v ktorom je umiestnená látková roleta, premieňa denné svetlo na elektrinu. Táto elektrina sa ukladá do batérie, ktorá poháňa motor. Okrem toho na panel nemusí svietiť priamo slnko, na jeho napájanie stačí bežné denné svetlo. Počas dní so zlým počasím (dážď, sneh, hmla atď.) batéria využíva svoju nahromadenú energiu. A nemusíte sa obávať, že zlé počasie bude trvať dlhšie: batéria dokáže uskladniť dostatok energie na to, aby pohon vydržal v chode najmenej 30 dní! Nemusíte sa obávať ani výpadkov prúdu!

A malý tip pre optimálne pohodlie: naprogramujte si látkové rolety na automatické zaťahovanie a vyťahovanie! Je to nielen praktické a pohodlné riešenie, ale predovšetkým úsporné. Automatizáciu screenov môžete nastaviť na presný čas, napríklad na príjemné prebudenie slnečnými lúčmi o 6:30 ráno. Do scenárov vytvorených v aplikácii TaHoma môžete pridať aj vonkajšie látkové rolety. Keď napríklad spustíte scenár " Odchod do práce", rolety sa nastavia do vami požadovanej polohy, vypnú sa všetky svetlá, stlmí sa kúrenie a aktivuje sa alarm. Odporúčame tiež pripojiť tienenie k teplotnému alebo slnečnému senzoru pre ešte väčší komfort.

Zistite viac
Kategórie
Tagy
Disqus is inactive