Rýchly prístup

Motorizované vjazdové a garážové brány: Malý doplnok, ktorý uľahčuje život každý deň

Nechajte sa rozmaznávať domom, do ktorého sa môžete kedykoľvek pohodlne a bezpečne dostať. Samozrejme, len vy a vaši blízki. Pre ostatných sa stane nedobytnou pevnosťou. Otvorte si dvere dokorán do svojho vysnívaného domova!

Chytré garážové a vjazdové brány

Príjemný domov neznamená len pocit pohodlia medzi štyrmi stenami. Je to miesto, ktoré sa stalo súčasťou vášho života a kam sa radi vraciate. Zdanlivé maličkosti, ako je parkovanie pred domom a ručné otváranie/zatváranie brán, môžu sťažovať pocit domácej pohody. Alebo hľadanie diaľkového ovládača. To všetko môže byť minulosťou! Nech už máte akýkoľvek typ garážovej alebo vjazdovej brány, spoločnosť Somfy ponúka kompletný rad motorov, ktoré sa prispôsobia vašim potrebám.

Inštaláciou správneho chytrého motora pre vjazdové a garážové brány ich môžete ovládať odkiaľkoľvek - z auta, z kancelárie alebo počas dovolenky. Môžete ich tak ľahko otvoriť pre nečakanú návštevu alebo kuriéra. Keď sa sami priblížite k svojmu domu, stačí stlačiť tlačidlo na diaľkovom ovládači, v mobilnej aplikácii alebo zadať jednoduchý hlasový príkaz. Chytré brány sa automaticky otvoria pred vami a pohodlne sa za vami zatvoria, takže vaša rodina a domáci miláčikovia budú v úplnom bezpečí.

Ovládajte chytré brány podľa vlastnej vôle

Vyberte si ovládanie brán podľa svojho životného štýlu a špecifických potrieb. Vyberte si tradičné diaľkové ovládanie alebo mobilnú aplikáciu TaHoma, ktorá vás počúvne na každý váš dotyk. Do zariadenia môžete dokonca pridať asistenta Google a ovládať všetko hlasovými pokynmi. Napríklad, keď sa vaše dieťa chystá na výlet na bicykli za kamarátmi. Pomocou hlasového príkazu Google môžete asistenta jednoducho požiadať, aby otvoril vašu chytrú bránu alebo garáž napríklad z kuchyne, a váš potomok môže pohodlne odísť.

Ako si vybrať diaľkovo ovládanú bránu a jej pohon

Vytvorili sme jednoduchý grafický návod, ako postupovať pri výbere garážovej brány s motorom. Ak si chcete prečítať viac o tom, aké sú typy garážových brán, aké máte možnosti ovládania alebo aký typ pohonu garážových brán a príslušenstva si vybrať, pozrite si našu stránku Ako vybrať diaľkovo ovládané garážové brány a ich pohon.

Výhody chytrého prístupu

Môžete využívať aj iné výhody ako len automatické otváranie/zatváranie brán pri odchode alebo príchode domov:

  • Bez obáv sa vyberte na ľahký beh. Či už si idete zabehať alebo sa len prejsť, nemusíte sa zdržiavať s diaľkovým ovládaním a kľúčmi. V telefóne môžete mať nielen hudbu, ktorá vás udrží v pohybe, ale aj prístup k chytrému zámku dverí, bráne alebo garáži jediným kliknutím.

  • Práve vám volal kuriér, že má pre vás zásielku, ale nie ste doma? Žiadny problém! Otvorte bránu na diaľku! Kuriér môže vašu zásielku bezpečne umiestniť na váš prah alebo do garáže. Po jeho odchode dvere opäť zatvorte.

 

Pri zariaďovaní vašej domácnosti je dôležité myslieť aj na bezpečnosť. Inteligentné svetlá od spoločnosti Philips Hue vám napríklad pomôžu vyhnúť sa zakopnutiu v tme, alebo si jednoducho zaobstarajte mikromodul Izymo, ktorý premení vaše "obyčajné" svetlo na inteligentné. V aplikácii TaHoma potom môžete pridať svetlá do scenára príchodu a automaticky sa otvorí nielen brána, ale rozsvieti sa aj príjazdová cesta a chodba. Medzi ďalšie doplnky patria napríklad vonkajšie kamery alebo zabezpečovacia súprava Somfy Home Alarm.

Somfy Expert k vašim službám

S motorizovanou vjazdovou alebo garážovou bránou prepojenou s chytrou domácnosťou získate domov, v ktorom sa vám bude žiť pohodlnejšie a bezpečnejšie. Chcete sa dozvedieť viac o možnostiach motorizácie vašich brán? Uvažujete o kúpe nového zariadenia a chceli by ste ho ovládať na diaľku? Neváhajte a kontaktujte našich Somfy Expertov. Sú to vyškolení odborníci na motorizáciu a automatizáciu vjazdových a garážových brán. Pomôžu vám s výberom a inštaláciou. Navštívte náš vyhľadávač predajcov a nájdite niektorého z našich Somfy Expertov vo vašom okolí.

 

 

 

 

Čo hovorí Martin Juriček na motorizáciu vjazdových a garážových brán?

Martin Juriček pracuje v spoločnosti Somfy už viac ako 12 rokov na pozícii obchodníka. Každý deň sa stretáva so Somfy Expertmi, ale aj s vami, našimi zákazníkmi, ktorí potrebujú radu, pomoc, názor... Aké sú jeho skúsenosti v tejto oblasti?

Keď som pred 12 rokmi nastúpil do spoločnosti Somfy, cenník mal niekoľko strán a väčšinou sa so zákazníkmi diskutovalo len o tom, či použiť drôt alebo diaľkové ovládanie RTS. Dnes máme niekoľko cenníkov rozdelených podľa produktov. Neexistovali pohony dverí a garážových brán - to boli nové produkty, ktoré sme mohli začať predávať na našom trhu. Zákazníci, pre ktorých sa dvere a brány vyrábajú, si želali rýchlu a jednoduchú inštaláciu pohonov, čo systém 3S splnil, Somfy smart systém - rýchla inštalácia a uvedenie do prevádzky a teraz aj možnosť ovládať bránu a garáž prostredníctvom telefónu. Neviete, či ste zavreli garáž alebo dvere? Stačí sa pozrieť do aplikácie TaHoma a môžete ich zavrieť odkiaľkoľvek.

Po zavedení protokolu IO sme rozšírili našu ponuku a naučili našich partnerov, prečo IO namiesto RTS. Ďalším krokom bola TaHoma BOX. Pamätám si, že niektorí partneri hovorili, že je to zložité a že sa to už nechcú učiť. Pomaly sme začali spoločne objavovať koncept automatizácie domácnosti. Učili sme sa, ako systém TaHoma® a ďalšie súvisiace veci fungujú, a naši obchodní partneri zistili, že je možné predávať nielen žalúzie/motor, ale celý systém. Práve v tom vidím veľkú zmenu - zmenu v predaji, keď sa všetko točilo okolo cien motorov. Naše rúrkové motory boli prezentované na veľtrhoch a dnes, o 12 rokov neskôr, je predaj úplne iný - predávame víziu, systém, celkové riešenie a ovládanie domácnosti. Zákazníci sa už toľko nepýtajú, aký motor (pretože ich poznajú a IO je štandard), ale čo ďalšie by mohli ovládať pomocou jedinej aplikácie. Nechcú mať v telefóne desiatky aplikácií pre garáž, bránu, svetlá atď. To sa ľuďom páči - jedna aplikácia a všetko vidíte a ovládate na jednom mieste.

Ďalším míľnikom bol produkt Set & Go. Možnosť nastavenia motorov pomocou počítača bez toho, aby odpojovali elektrinu a nahrávali ovládače. To našim partnerom výrazne uľahčilo prácu.

Zistite viac
Kategórie
Tagy
Disqus is inactive