Rýchly prístup

Automatické tienenie so systémom TaHoma®

Konečne je tu jar. Čas tepla, pohody, prvého vonkajšieho grilovania a posedenia s priateľmi. Môžeme zase odložiť zimné bundy a užiť si plnými dúškami slnečné dotyky. Bohužiaľ sa občas stane, že slnko to trošku preženie a dá nám toho svetla a tepla viac, než by sme si priali. Od toho tu ale máme automatické tienenie, ktoré sa o nás postará.

Keď sa povie automatické tienenie, čo si predstavíte? Rolety, ktoré sa samé zatiahnu, keď vám začne byť príliš teplo? Alebo žalúzie, ktoré sa budú samé naklápať  podľa intenzity slnečného žiarenia? Markízu, ktorá sa automaticky behom slnečného rána roztvorí ako ochranný slnečník a večer alebo za silného vetra zase zatiahne? Presne toto TaHoma® dokáže! Ale nezvládla by to bez svojich chytrých bezdrôtových čidiel.

Slnečné čidlo Sunis

Chcete si ráno prispať, ale máte v miestnosti príliš jasno? Pracujete z domu, ale na monitore vidíte len odraz od slnka? Chcete sa večer s rodinou pozerať na televíziu, ale ostré svetlo za oknom vás oslepuje? So systémom TaHoma® už nemusíte nič také riešiť. Ľahko si môžete nastaviť, keď bezdrôtové čidlo Sunis zaznamená určitú intenzitu svetla, aby sa zatiahli všetky rolety, všetky žalúzie sa naklopí do požadovanej polohy a markíza sa vysunie, aby ste si mohli dať na záhrade dobrú kávu a zároveň byť v príjemnom tieni.

Teplotné čidlo Thermis

Zdá sa vám, že máte doma príliš teplo? Že vám teplo zo slnka príliš perie do okien? S tepelným čidlom Thermis pripojeným k systému TaHoma® budú vaše rolety a žalúzie automaticky ovládané, a tým budú regulovať teplotu v domácnosti.

 

Veterné čidlo Eolis

Sedíte s priateľmi na terase pod markízou a rozhodnete sa, že sa presuniete dovnútra. Náhle ale príde silný vietor, o ktorom neviete. Markáza o ňom ale vie s pomocou veterného čidla Eolis, dostupného v drôtovej a bezdrôtovej verzii. Už pri inštalácii vám naši Somfy Experti nastaví, že ak rýchlosť vetra prekročí určitú hranicu, markíza sa sama zatiahne, aby sa nepoškodila. Eolis dokáže proti silnému vetru ochrániť aj vaše žalúzie.

Dažďové čidlo Ondeis

Rovnako ako vietor, tak aj silný dážď môže poškodiť markízu alebo nábytok pod pergolou, preto pokiaľ TaHoma® zaznamená prudký dážď, automaticky zatiahne markízu, prípadne uzavrie lamely bioklimatické pergoly. Automaticky tak chránite svoj majetok.

Otrasové čidlo Eolis 3D

Páči sa vám automaticky sa zaťahujúca markíza, ale nemáte vhodné miesto pre veterné čidlo? Alebo sa vám čidlo nepáči? Práve pre vás máme otrasové čidlá Eolis, ktorá sú takmer neviditeľné. Čidlo rozpoznáva vibrácie markízy a ak prekročí stanovenú hranicu, markízu okamžite zatiahne a predíde tak poškodeniu.

 

Somfy Expert k vašim službám

Vybrali ste si, čo sa vám páči a čo by ste chceli ako súčasť vašej chytré domácnosti? Zaujímajú vás možnosti automatizácie vašich žalúzií, roliet alebo markízy? Navštívte náš dealer lokátor a vyhľadajte si niektorého z našich Somfy Expertov vo vašom okolí. Sú to naši certifikovaní a vyškolení predajcovia, ktorí vám odborne poradí s riešením automatizácie.

 

Zistite viac
Kategórie
Tagy
Disqus is inactive