Rýchly prístup

Ako ušetriť peniaze vďaka chytrému kúreniu

Aby sme ušetrili peniaze, často si predstavujeme, že zhasneme svetlo, keď opustíme miestnosť, alebo nenecháme zariadenie v pohotovostnom režime. Ale čo kúrenie?

Teplota v dome je výsledkom rovnováhy medzi izoláciou, kvalitou okien a kúrením v každej miestnosti. Našťastie existujú produkty, ktoré vám pomôžu spravovať všetky aspekty tohto ekosystému a ušetriť vaše peniaze!

Regulujte teplotu v jednotlivých miestnostiach

Počas dňa trávime v niektorých miestnostiach viac času ako v iných, napríklad v obývačke a kuchyni. Preto má zmysel udržiavať v týchto miestnostiach vyššiu teplotu na rozdiel napríklad od spálne, kde môžete zvýšiť teplotu až večer pred spaním.

Reguláciou vykurovania po jednotlivých miestnostiach znížite náklady na výrobu tepla a budete kúriť len vo vybraných miestnostiach v závislosti od dennej doby. Vďaka našej chytrej termostatickej hlavici io to dokážu aj vaše staré radiátory. Termostatická hlavica sa umiestni na radiátor a systém TaHoma umožňuje nastaviť, v akom dennom čase sa má miestnosť vykurovať a na akú teplotu.

Chytré funkcie a jednoduchá inštalácia

Pomocou priložených adaptérov môžete hlavicu ľahko namontovať na väčšinu radiátorov na trhu. Inštalácia trvá len niekoľko minút a nepotrebujete žiadne nástroje. Náš návod vás krok za krokom prevedie celou inštaláciou.

Inteligentná funkcia učenia a kalendára zaručuje, že počas prvých 3 týždňov používania hlavica rozpozná, kedy má začať ohrievať a kedy nie. Ak napríklad chcete, aby vaša obývacia izba mala ráno o 6:30 príjemných 23 °C, systém TaHoma a hlavica sa automaticky naučia, kedy je správny čas na spustenie vykurovania.

Detekcia otvoreného okna zastaví kúrenie, ak vetráte. Hlavica prepne váš radiátor do režimu ochrany pred mrazom, keď teplota klesne o 2 °C za menej ako desať minút. Ak sa teplota zvýši o 0,5 °C za menej ako desať minút, kúrenie sa opäť zapne. Chytré, však?

Máte doma malé zvedavé deti alebo domáce zvieratá? V aplikácii TaHoma môžete uzamknúť ovládacie tlačidlá +/- na hlavici, takže sa nemusíte obávať, že vaše ratolesti zmenia teplotu na radiátoroch. Detskú poistku môžete jednoducho znova vypnúť v aplikácii TaHoma alebo podržaním oboch tlačidiel na 10 sekúnd.

Okrem toho môžete kedykoľvek diaľkovo ovládať hlavice a vypnúť kúrenie odkiaľkoľvek, ak sa vydáte na spontánny víkendový výlet.

Pripojenie roliet a žalúzií k chytrému kúreniu

Termostatické hlavice sa môžu používať aj ako senzory vnútornej teploty. Pripojte hlavice k inteligentným scenárom v systéme TaHoma a použite ich integrované teplotné snímače napríklad na zatiahnutie roliet, keď teplota v miestnosti prekročí vami zvolenú hodnotu. Hlavica tak prispeje k nižším nákladom na energiu počas celého roka.

Zistite viac
Kategórie
Tagy
Disqus is inactive