Rýchly prístup

Milujeme slnečné svetlo. Prečo? Z piatich dôvodov!

Prirodzené svetlo je veľmi dôležité pre naše zdravie a duševnú pohodu. Pozrime sa na päť dôležitých zdravotných prínosov slnečného svetla a prirodzeného osvetlenia. Svieti vonku slnko? Po prečítaní tohto článku si ho vychutnajte naplno!

1. Znižuje krvný tlak

Vystavenie slnečným lúčom spôsobuje, že sa malé množstvo oxidu dusnatého prenáša z našej kože do krvného obehu. Tým sa znižuje vnútorné napätie ciev a krvný tlak, čo vedie k minimalizácii rizika infarktu a mŕtvice.

2. Znižuje stres a úzkosť

Dánski vedci zistili, že vystavenie slnečnému svetlu môže znížiť našu reakciu na úzkosť a tiež pomôcť regulovať prirodzené cirkadiánne rytmy, ktoré riadia spánkové cykly. Tým pádom máte menej stresu, viac pokoja a kvalitnejšieho spánku.

3. Zlepšuje náladu

Letné dni sú oveľa dlhšie ako zimné, slnko svieti až do neskorého večera. Slnečné svetlo zvyšuje hladinu sérotonínu, ktorý je spojený s lepšou náladou a pocitom spokojnosti a pokoja. Podľa austrálskej štúdie môžu ľudia využívať pozitívne účinky slnečného svetla na svoju náladu bez ohľadu na teplotu vzduchu. Slnečné lúče si tak môžeme užívať aj počas chladných dní.

4. Viac vitamínu D

Vitamín D je spojený so zdravými kosťami a funkciou mozgu, ako aj s ďalšími dôležitými telesnými funkciami. Ak budete každý deň aspoň chvíľu na slnku, zvýšite si hladinu vitamínu D a pomôžete si zlepšiť trávenie, chuť do jedla, krvný obeh, kvalitu spánku a posilnite svoje kosti.

5. Pomáha pri chudnutí

Áno! Najlepšie je schudnúť v lete. Produkcia sérotonínu, ktorá vzniká pri vystavení sa slnečným lúčom, tiež pomáha obmedziť chuť do jedla. Viac času na slnku nás tiež motivuje k tomu, aby sme trávili viac času vonku a cvičili. Letné dni navyše znamenajú lepšiu dostupnosť zdravého čerstvého ovocia a zeleniny.

Vpustite do svojho domova viac slnečného svetla!

Vpustite do svojho domova viac slnečného svetla! Už nemusíte každé ráno vyťahovať jednotlivé žalúzie a rolety a večer ich opäť zatvárať, aby ste zabránili výhľadu zvonku. S TaHomou stačí kliknúť na tlačidlo. Alebo môžete naplánovať scenár, ktorý umožní, aby sa tienenie riadilo podľa vašich predstáv.

 

 

Zistite viac
Kategórie
Tagy
Disqus is inactive