Rýchly prístup

Automatické rolety: udržia teplo v dome a ušetria vaše peniaze

Áno, môžete si užiť príjemnú zimu a zároveň znížiť svoje náklady na energiu. Automatické tienenie pomocou TaHoma switch a aplikácie TaHoma môže výrazne zvýšiť energetickú účinnosť vašej domácnosti a pomôcť vám ušetriť peniaze.

Udržujte doma príjemnú teplotu a znížte svoju uhlíkovú stopu

Vzhľadom na súčasnú geopolitickú situáciu, ktorá ovplyvňuje ceny energií, a nové nariadenia týkajúce sa klimatických zmien, ktoré nás nútia zlepšovať izoláciu a energetickú účinnosť našich domovov, každý hľadá nové spôsoby, ako udržať teplo vo svojom dome a ušetriť náklady na energiu bez toho, aby obetoval svoje pohodlie.

Ako však zostať v teple bez toho, aby ste rozbili prasiatko? Je to vážna otázka, keď si uvedomíme, že napríklad vo Francúzsku[1] predstavuje vykurovanie 66 % spotreby energie v domácnostiach.

Našťastie existuje pomerne jednoduché riešenie: automatické vonkajšie rolety!

Jednoduché a ekologické vykurovanie domov

Automatické rolety sú ideálnym riešením, ako udržať váš domov v zime v teple a zároveň prispieť k boju proti globálnemu otepľovaniu. Automaticky využívajú prirodzenú slnečnú energiu a minimalizujú potrebu nákladného vykurovania, ktoré je náročné na emisie CO2.

V zime okná fungujú ako prirodzený zdroj tepla pre váš domov. Hliníkové alebo plastové žalúzie a rolety sú vynikajúcimi tepelnými izolantmi, ktoré pomáhajú túto energiu udržať a zároveň pôsobia ako ochrana pred vetrom a chladom.

Ručne ovládané žalúzie a rolety však nestačia. Ak chcete, aby vám tienenie skutočne pomohlo ušetriť náklady na energiu, musí byť automatizované.

Automatické rolety sa počas dňa samy otvárajú, čím umožňujú vašim oknám zachytiť všetko slnečné teplo. V noci sa žalúzie opäť zatiahnu, aby sa zabezpečilo, že žiadne teplo neunikne von. Štúdie ukázali, že používanie automatických žalúzií alebo roliet môže znížiť náklady na vykurovanie o 10 až 30 % v porovnaní s manuálnymi riešeniami[2].

Práve to je na automatizácii také skvelé: robí prácu za vás. Vaše žalúzie a rolety sú vždy v optimálnej polohe, aj keď nie ste doma alebo sa venujete iným činnostiam. Centralizované ovládanie navyše znamená, že kedykoľvek budete potrebovať, môžete žalúzie a rolety otvoriť a zatiahnuť súčasne jedným dotykom na smartfóne, čo vám výrazne uľahčí život a zároveň udrží váš dom v zime v teple.

Centralizujte svoju inteligentnú domácnosť pomocou TaHoma

TaHoma switch vám umožňuje spravovať celý ekosystém inteligentnej domácnosti. Stlačením tlačidla, jediným dotykom v aplikácii (pre iOS a Android) alebo jednoduchým hlasovým príkazom môžete okamžite ovládať všetky svoje zariadenia presne tak, ako chcete. Môžete napríklad zapnúť scenár simulácie prítomnosti, keď idete na dovolenku, aby ste odradili prípadných zlodejov, alebo sa môžete na diaľku uistiť, že sú všetky svetlá zhasnuté a dvere zamknuté.

Môžete tiež naprogramovať "scenáre", ktoré budú vyhovovať vašej každodennej rutine. Scenáre sú automatické programy, v ktorých nastavíte všetky automatické zariadenia tak, aby robili presne to, čo chcete. Vďaka scenárom môžete ľahko a jednoducho maximalizovať pohodlie a energetickú účinnosť svojho domova bez toho, aby ste sa museli o čokoľvek starať.

V rámci našich pravidelných aktualizácií sme do systému TaHoma pridali prednastavený scenár Tepelný komfort, ktorý vám pomôže šetriť energiu počas celého roka ovládaním automatických žalúzií a roliet s cieľom optimalizovať spotrebu energie.

Scenár tepelného komfortu: jednoduché zabezpečenie komfortu v zime

Scenár Tepelný komfort ponúka rôzne režimy automatizácie pre leto a zimu.

Pozrime sa bližšie na to, ako by scenár Tepelný komfort mohol zvýšiť pohodlie vášho domova v zime.

V prvom rade v aplikácii určíte, na ktorú svetovú stranu je každé okno otočené. Aplikácia potom odporučí najlepší čas na otváranie a zatváranie jednotlivých žalúzií alebo roliet. Tieto odporúčania môžete zachovať alebo zmeniť podľa vlastných preferencií.

Predstavte si, že vaša obývacia izba má niekoľko okien:

  • Ráno sa všetky žalúzie automaticky otvoria hodinu po východe slnka, aby sa interiér vyhrial slnečnými lúčmi.
  • Za súmraku sa všetky žalúzie automaticky zatiahnu, aby sa všetko teplo udržalo vo vnútri.

Tento scenár využíva automatické žalúzie na optimálne využitie slnečnej energie počas celého dňa.

Aplikácia TaHoma ponúka množstvo užitočných tipov a návodov, ako nastaviť scenár Tepelný komfort tak, aby vyhovoval vášmu domovu, ale aj ako nastaviť iné scenáre, aby bol váš život pohodlnejší. Ak máte akékoľvek otázky, pozrite si našu stránku s najčastejšími otázkami a dozviete sa, ako používať scenár Tepelný komfort so snímačmi alebo bez nich.

Kto sú Somfy Experti?

Potrebujete pomoc pri implementácii TaHoma® switch do vašej inteligentnej domácnosti? Využite rozsiahlu distribučnú sieť Somfy Expert a nájdite si najbližšieho predajcu. Somfy Experti sú k dispozícii po celej zemi. Poradia vám so všetkým potrebným a pomôžu vám s inštaláciou alebo prípadným servisom zariadení Somfy.

 

[1] Podle průzkumu provedeným společností Ademe

[2] Simulace byla realizována společností Somfy s podporou nezávislé poradenské společnosti Carbone 4, která se specializuje na nízkouhlíkové strategie a adaptaci na změnu klimatu. Výsledky se liší v závislosti na velikosti domu, jeho geografické poloze, roku výstavby a vybavení oken (rolety, venkovní žaluzie).

Zistite viac
Kategórie
Tagy
Disqus is inactive